Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να βράσουν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και τα υγρά υλικά μας και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν σα ζύμη. Βάζουμε το μπολ για λίγο στο ψυγείο και στη συνέχεια το βγάζουμε και το πλάθουμε σε μακρόστενο ρολό. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το ξαναβάζουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει. Στη συνέχεια κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.
Λιώνουμε τη σοκόλατα σε μπεν μαρί μαζί με το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Με μία σπάτουλα ή δυο πηρούνια βουτάμε τις καριόκες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μεταλλικό κουτί ή τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.
Λιώνουμε τη σοκόλατα σε μπεν μαρί μαζί με το βιτάμ και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
Με μία σπάτουλα ή δυο πηρούνια βουτάμε τις καριόκες μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα και τις ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τις βάζουμε σε μεταλλικό κουτί ή τις τυλίγουμε μία-μία με αλουμινόχαρτο.
Διαβάστε Περισσότερα...