Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την ινδική καρύδα και τα αβγά. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το γάλα.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 22-25 εκ. και ριχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40'-50', αν δεν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε για 2' λεπτά.
Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν απορροφήσει το σιρόπι, αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ιδνική καρύδα από πάνω.
Βουτυρώνουμε μία φόρμα 22-25 εκ. και ριχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς C για 40'-50', αν δεν είναι έτοιμο το αφήνουμε λίγο παραπάνω.
Σιρόπι: Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε για 2' λεπτά.
Όταν κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Όταν απορροφήσει το σιρόπι, αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με ιδνική καρύδα από πάνω.
Σχόλια
Υπάρχουν ειδικές κούπες δοσομετρητές, σε αυτές αναφέρεται η συνταγή. Μία κούπα ινδικής καρύδας είναι περίπου 80 γρ. τα υπόλοιπα υπάρχουν στις αναλογίες, αν θέλεις μπες εδώ: http://syntagesmefantasia.gr/index.php/arthra/kouzina/80-analogies. Αλλιώς μία κούπα δοσομετρητής είναι περίπου 2-3 δάχτυλα κάτω από μία κούπα μεγάλη (για γάλα).
Έχεις δίκιο είχαν σβηστεί τα υλικά για το σιρόπι. Τα πρόσθεσα ξανά και στη συνταγή, είναι:
Σιρόπι:
1/2 πορτοκάλι (χυμός)
1 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας νερό
δεν το αναφερει πουθενα.
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.