Πλένουμε τη φάβα, τη βάζουμε στην κατσαρόλα με τα 9 φλ. νερό και τη βράζουμε για 2'-3', ενώ αφαιρούμε παράλληλα τον αφρό. Κατόπιν τη βγάζουμε από την εστία και την αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα. Τη στραγγίζουμε και προσθέτουμε 4-5 φλ. τσ. νερό, το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το αλάτι και το μισό λάδι. Την ξαναβάζουμε να σιγοβράσει για 50'-60' ή μέχρι να χυλώσει. Στη συνέχεια την πολτοποιούμε στο μπλέντερ και την ξαναβράζουμε μερικά λεπτά ακόμη.
Φάβα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Όσπρια
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 10:43
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5979
Selenia
Ένα θρεπτικό και νόστιμο φαγητό
6 μερίδες
50'-60'

• •
Υλικά |
1 κιλό φάβα
3 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
9 φλ.τσ. νερό & 4-5 φλ.τσ. νερό
Λεμόνι
Μαιντανό ψιλοκομμένο
3 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
9 φλ.τσ. νερό & 4-5 φλ.τσ. νερό
Λεμόνι
Μαιντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Τη σερβίρουμε με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού και με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Όταν βράζει θέλει προσοχή να μην καούμε γιατί πιτσιλάει πολύ και λερώνει.
Στη χύτρα τη βράζουμε για 15', την βγάζουμε από την εστία και την αφήνουμε άλλα 10' και στη συνέχεια την ανοίγουμε.
Όταν βράζει θέλει προσοχή να μην καούμε γιατί πιτσιλάει πολύ και λερώνει.
Στη χύτρα τη βράζουμε για 15', την βγάζουμε από την εστία και την αφήνουμε άλλα 10' και στη συνέχεια την ανοίγουμε.
Διαβάστε Περισσότερα...