Αφαιρούμε τα εντόσθια από τη γαλοπούλα (αν δεν είναι καθαρισμένη) και την πλένουμε καλά μέσα και έξω. Την τρίβουμε εσωτερικά και εξωτερικά με 2 κ.σ. αλάτι και λίγο πιπέρι και αλλείφουμε το εσωτερικό της με το χυμό λεμόνι.
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε νερό με ελάχιστο αλάτι μέχρι να μισοβράσουν. Στη συνέχεια αφού κρυώσουν λίγο τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 3-4 κ.σ. από το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, το κουκουνάρι και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε για περίπου 15' και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα, τις σταφίδες και το χυπημένο αβγό και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με ένα κουτάλι και την κλείνουμε είτε με οδοντογλυφίδες ή την ράβουμε με κλωστή. Αλλείφουμε τη γαλοπούλα με το ελαιολάδο και τη βάζουμε σε ταψί. Δένουμε σφιχτά με ένα σπάγγο χαμηλά τα δύο πόδια της για να παραμείνουν κοντά στο σώμα της και με τον ίδιο σπάγγο δένουμε και τις φτερούγες της κοντά στο σώμα.
Την ψήνουμε 160 βαθμούς C για 3-4 ώρες.
Καθαρίζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε σε νερό με ελάχιστο αλάτι μέχρι να μισοβράσουν. Στη συνέχεια αφού κρυώσουν λίγο τα καθαρίζουμε από τη φλούδα τους.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με 3-4 κ.σ. από το λάδι και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, το κουκουνάρι και αλατοπίπερο.
Σιγοβράζουμε για περίπου 15' και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα, τις σταφίδες και το χυπημένο αβγό και ανακατεύουμε απαλά.
Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με ένα κουτάλι και την κλείνουμε είτε με οδοντογλυφίδες ή την ράβουμε με κλωστή. Αλλείφουμε τη γαλοπούλα με το ελαιολάδο και τη βάζουμε σε ταψί. Δένουμε σφιχτά με ένα σπάγγο χαμηλά τα δύο πόδια της για να παραμείνουν κοντά στο σώμα της και με τον ίδιο σπάγγο δένουμε και τις φτερούγες της κοντά στο σώμα.
Την ψήνουμε 160 βαθμούς C για 3-4 ώρες.
Σχόλια
Παραθέτοντας jimbosterbos:
ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ !!!!!!!!!!!!!!! !!
Τροφοδοσία RSS για τα σχόλια αυτού του άρθρου.