Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και ζυμώνουμε (ίσως να μην το πάρει όλο το νερό ή να χρειαστεί λίγο ακόμη). Όταν η ζύμη γίνει μαλακή και λεία είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για 25'-30'. Κατόπιν την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο 1-2 εκ. και τη βάζουμε σε λαδωμένα ταψί ή που έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το νερό και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε από πάνω με τις ελιές και λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 25'-35' (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι να ψηθεί η ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το νερό και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε από πάνω με τις ελιές και λίγο θυμάρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 25'-35' (ανάλογα με το φούρνο μας), μέχρι να ψηθεί η ζύμη.
Διαβάστε Περισσότερα...