Θρυματίζουμε 25-30 μπισκότα και τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνουν ζύμη. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20-23 εκατοστών και απλώνουμε στον πάτο και γύρω-γύρω τη μπισκοτένια ζύμη.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, ελαφρά χτυπημένα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα (15-20) και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα μας.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50'-60'.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15'. Όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το γαρνίρουμε από πάνω με χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγί) και μερικά μπισκότα χωρισμένα στη μέση.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες. Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, ελαφρά χτυπημένα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμόνι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν όλα καλά. Χοντροκόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα (15-20) και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα. Ανακατεύουμε απαλά για να ενωθούν με το υπόλοιπο μείγμα μας.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς C για 50'-60'.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 15'. Όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια το βγάζουμε από το ψυγείο και το γαρνίρουμε από πάνω με χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σαντιγί) και μερικά μπισκότα χωρισμένα στη μέση.
Διαβάστε Περισσότερα...