Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε το μισό μείγμα των αυγών. Μόλις ροδίσει από κάτω το αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε την ομελέτα σε αντικολλητικό ταψάκι που το έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο λάδι. Πασπαλίζουμε από πάνω με το ζαμπόν και κατόπιν με το τυρί. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μείγμα του αυγού με τα κορν φλέικς και το ρίχνουμε πάνω από το τυρί. Ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει από πάνω η ομελέτα μας.
Ομελέτα Φούρνου με Κορν Φλέικς
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Ορεκτικά/Μεζέδες
- Δημιουργηθηκε στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 01:11
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 6682
Selenia
Μια πολύ γευστική ομελέτα ψημένη στο φούρνο, μην παραλείψετε να την δοκιμάσετε! Είναι πολύ νόστιμη και γίνεται ιδιαίτερα τραγανή χάρη στα κορν φλέικς που περιέχει!!
4 άτομα
190-200 βαθμούς C

• • • • •
Υλικά |
8 αυγά
6-7 κ.σ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
60-70 γρ. κορν φλέικς, θρυμματισμένα
4-5 φέτες ζαμπόν, σε κομματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
6-7 κ.σ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
60-70 γρ. κορν φλέικς, θρυμματισμένα
4-5 φέτες ζαμπόν, σε κομματάκια
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Η ομελέτα θα μπει στο ταψί με την ψημένη μεριά προς τα κάτω. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε ότι άλλο υλικό μας αρέσει όπως πατάτες (ψημένες), κολοκύθι ή κάποιο λαχανικό, λουκάνικα, μπέικον.
Διαβάστε Περισσότερα...