Μελιτζάνες: Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα αντικολλητικό ταψί και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25'-30'. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε 2 κ.σ. λάδι σε ένα τηγάνι και τις σοτάρουμε για 3'-5' μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.
Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατόπιν ρίχνουμε τη ρίγανη
Συναρμολόγηση: Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μισή ποσότητα των τυριών. Την απλώνουμε στο ταψί και από πάνω απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτες. Στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες και ρίχνουμε πάνω τους τα υπόλοιπα τυριά. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολάκι και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τα τυριά. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, να τραβήξει την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε για 30'-40' στους 180 βαθμούς C.
Σάλτσα: Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κατόπιν ρίχνουμε τη ρίγανη
Συναρμολόγηση: Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με λίγο βούτυρο. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με τη μισή ποσότητα των τυριών. Την απλώνουμε στο ταψί και από πάνω απλώνουμε τις μισές μελιτζάνες. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτες. Στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες μελιτζάνες και ρίχνουμε πάνω τους τα υπόλοιπα τυριά. Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολάκι και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε όλα μαζί. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από τα τυριά. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, να τραβήξει την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε για 30'-40' στους 180 βαθμούς C.
Διαβάστε Περισσότερα...