Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πιει τα υγρά του και να αρχίσει να τσιγαρίζεται. Τον σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί και αρχίσει πάλι να τσιγαρίζεται, ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο,την κανέλα και όσο νερό χρειαστεί για να σκεπάζει τον κιμά και λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 35'-40' και όταν πιει το περισσότερο νερό του και μείνει με λίγη σάλτσα είναι έτοιμος.
Κιμάς
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Κρεατικά
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 22:21
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 5538
Selenia
Η κλασσική συνταγή που όλοι αγαπάμε
4-6 μερίδες
35-40'

• •
Υλικά |
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένος)
Νερό (όσο χρειαστεί)
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα χυμό ντομάτας (συμπυκνωμένος)
Νερό (όσο χρειαστεί)
Αλάτι
Πιπέρι
Κανέλα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Ο κιμάς μπορεί να είναι μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός για να γίνει πιο αφράτος. Για να γίνει πιο πικάντικος μπορούμε να του προσθέσουμε μία πιπεριά κομμένη σε κομματάκια. Μπορούμε να ρίξουμε και ένα φύλλο δάφνης αν μας αρέσει.
Διαβάστε Περισσότερα...