Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι και το νερό και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά μας. Αλείφουμε το ταψί μας με σπορέλαιο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40’-50’ ή μέχρι να ψηθεί η φανουρόπιτα.
Παραδοσιακή Φανουρόπιτα
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Με λάδι
- Δημιουργηθηκε στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 18:41
- Γράφτηκε από τον/την Selenia
- Εμφανίσεις: 11826
Selenia
Ένα γευστικό,νηστίσιμο κέικ που φτιάχνεται σύμφωνα με την παράδοση την ημέρα του Αγίου Φανουρίου. Είναι ένα τάμα στον Άγιο για να μας «φανερώσει» πράγματα που έχουμε χάσει. Φτιάχνεται με 9 ή με 7 υλικά. Απολαύστε την!!
1 φόρμα στρογγυλή 30-32 εκ.
40'-50'
180 βαθμούς C

• • • •
Υλικά |
500 γρ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
220 γρ. σπορέλαιο
220 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
180 γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
220 γρ. σπορέλαιο
220 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
180 γρ. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα πορτοκαλιού
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αν θέλουμε να κοσκινίσουμε από πάνω ζάχαρη άχνη, αλλά και να κρατήσουμε την παράδοση και να είναι 9 τα υλικά μας μπορούμε να αφαιρέσουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Για να είναι 7 τα υλικά μας χρησιμοποιούμε φαρίνα και δε βάζουμε μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα. Ακόμη αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και 2/3 του φλυτζανιού σταφίδες αφαιρώντας πάλι το ξύσμα.
Διαβάστε Περισσότερα...