Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, τα μανιτάρια και το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, να καλύπτει και τα πλαϊνά. Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Πιέζουμε τις άκρες των φύλλων να ενωθούν και αλείφουμε από πάνω με το βούτυρο. Χαράζουμε κατά μήκος και τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πηρούνι. Ψήνουμε για 35'-40' στους 180-190 βαθμούς C, σε προθερμασμένο φούρνο.
Πίτα με μανιτάρια
Λεπτομέρειες
- Λεπτομέρειες
- Κατηγορία: Πίτες
- Δημιουργηθηκε στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013 00:13
- Γράφτηκε από τον/την Lila
- Εμφανίσεις: 12109
Lila
Μανιταρόπιτα με κρέμα γάλακτος, κοτόπουλο και κασέρι. Μία πολύ γευστική και εύκολη πίτα!
1 πυρέξ (30x40 εκ.)
35'-40'
180-190 βαθμούς C

• • • • • • • • • • •
Υλικά |
1 πακέτο σφολιάτας (2 φύλλα)
1/2 κιλό μανιτάρια κονσέρβας (κομμένα) ή 800-900 γρ. φρέσκα
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κομματάκια
1/2 κιλό κασέρι, κομμένο σε κύβους
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
Λίγο βούτυρο λιωμένο (για άλειμμα)
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κιλό μανιτάρια κονσέρβας (κομμένα) ή 800-900 γρ. φρέσκα
1 στήθος κοτόπουλο βρασμένο, κομμένο σε κομματάκια
1/2 κιλό κασέρι, κομμένο σε κύβους
250 ml κρέμα γάλακτος
100 ml γάλα
Λίγο βούτυρο λιωμένο (για άλειμμα)
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση |
Μικρά μυστικά |
Αντί για κοτόπουλο μπορούμε να βάλουμε κομματάκια καπνιστής ή βραστής γαλοπούλας ή ζαμπόν. Όση σφολιάτα περισσεύει από το πάνω φύλλο την αφαιρούμε.
Διαβάστε Περισσότερα...